Suomi on pinta-alaltaan suuri maa ja siksi kasvillisuus, maiseman muodot ja vedet vaihtelevat suuresti eri puolilla Suomea. Lähdimme tutustumaan Suomen maisema-alueisiin ryhmätöiden avulla. Jokainen ryhmä sai itselleen eri maisema-alueen.
Ryhmien ohjeena oli:
- Otsikoida työ
- Rajata ja värittää maisema-alue karttaan
- Merkitä karttaan maisema-alueen keskeinen nimistö
- Piirtää ja kertoa, millainen on maisema-alueen luonto: minkälaista kasvillisuutta ja eläimistöä alueelta löytyy
- Kertoa muuta mielenkiintoista tietoa esim. alueen elinkeinoista
Tämän jälkeen kävimme yhdessä läpi esitelmän pitoon liittyviä tärkeitä asioita ja oppilaat saivat harjoitella omaa esitelmäänsä.
Oppilaat esittelivät valmiit työt toisilleen ja muut oppilaat saivat esittää kysymyksiä ja kommentteja.
Olin todella tyytyväinen oppilaiden työskentelyyn. Tämä oli heidän ensimmäinen esitelmänsä ja kaikki ryhmät suoriutuivat todella mallikkaasti.
Tämän blogin kautta pääset tutustumaan luokkamme iloiseen arkeen. Sivulta löydät myös tärkeää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä. Tervetuloa mukaan!
torstai 9. helmikuuta 2017
maanantai 6. helmikuuta 2017
MITÄ MINULLE JÄI MIELEEN? KARTTA-JAKSON KERTAUS
Kertasimme karttajakson pistetyöskentelyn avulla. Olin jakanut luokan kuuteen eri pisteeseen. Tunnin aluksi kävimme pisteet yhdessä läpi.
1. Muovaile Suomi
Oppilaat saivat opettajalta muovailuvahaa ja Suomen kartan. Oppilaiden piti päällystää Suomen kartta muovailuvahalla Suomen pinnanmuotoja ja kartan värejä mukaillen.
1. Muovaile Suomi
Oppilaat saivat opettajalta muovailuvahaa ja Suomen kartan. Oppilaiden piti päällystää Suomen kartta muovailuvahalla Suomen pinnanmuotoja ja kartan värejä mukaillen.
2. Tutkimme rannan muotoja
Oppilaat saivat matalareunaisen laatikon, jonka pohjalle oli laitettu sininen paperi kuvaamaan vettä. Oppilaiden piti tehdä mullasta järveen niemiä, lahtia, salmia, luotoja ja kannaksia ja nimetä paikat myös tehtävämonisteeseen.
3. Rosvo ja poliisi-peli
Tämän pelin avulla harjoiteltiin opasruudukon käyttöä. Molemmilla oppilailla oli pelilaudat, joissa oli ruudukko. Kummankin oppilaan piti sijoittaa neljään ruutuun rosvomerkki. Tämän jälkeen oppilaat sanoivat vuorotellen sen ruudun tunnuksen, jossa arvelivat kaverinsa rosvon piileskelevän. Jos oppilas osui rosvoruutuun, hän sai viedä kaverinsa rosvon vangiksi. Voittaja oli se, joka löysi ensin kaikki neljä rosvoa.
4. Ilmansuuntapeli
Oppilaat pelasivat ilmansuuntapeliä, jossa heidän piti liikkua ilmansuuntahyrrän osoittamaan suuntaan ja samalla kerrata ilmansuuntia.
5. Kertaustehtäviä
Tällä pisteellä piti tehdä parin kanssa kirjasta kertaustehtäviä.
6. Karttapallon tutkiminen
Oppilaiden piti parinsa kanssa tutkia karttapalloa ja etsiä karttapallosta kaikki maanosat ja valtameret, päiväntasaaja, pohjoinen ja eteläinen pallonpuolisko.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)