Aloitimme
hämähäkkitanssilla, jonka avulla virittäydyimme tunnelmaan.
Tämän jälkeen pienet luonnontieteilijät pääsivät tutkimustehtävien pariin, sillä tutkijoiden tehtävänä oli kuvien perusteella selvittää, miksi hämähäkki ei ole hyönteinen. Jalkojen ja ruumiinosien lukumäärän laskemalla eroavaisuudet avautuivat oppilaille helposti.
Seuraavaksi pohdimme, miten hämähäkki kutoo verkon ja mihin hämähäkki sitä oikein tarvitsee. Oppilaat saivat vielä videolta ihastella hämähäkin seitinkudontataitoja.
Hämähäkkiteemaan saa helposti yhdistettyä draamatyöskentelyä, joten mekin hyppäsimme innokkaasti hämähäkkeilemään. Ensimmäiseksi jokaisen hämähäkin piti kutoa itselleen seitti ja samalla muistelimme sitä, että jokainen hämähäkki kutoo erilaisen seitin.
Kun seitit saatiin valmiiksi, hämähäkit saivat testata opehämähäkin "kutomaa" seittiä. Hämähäkkioppilaat saivat heitellä seittiin hyönteisiä ja katsoa, kuinka ne tarttuvat liimapintaiseen seittiin kiinni.
Saalistuksen jälkeen hämähäkkioppilaat söivät saalinsa ja kietoivat loput saaliista omaan seittiinsä.
Lopuksi uroshämähäkit tanssivat tanssin hurmatakseen naarashämähäkin - ja näin naaraat tunnistivat oman lajinsa yksilön eivätkä tappaneet tätä.
Lopuksi asiaa kerrattiin vielä kuvataiteen tunnilla, kun oppilaiden piti piirtää hämähäkinseitti ja sinne hämähäkki. Hämähäkiltä piti löytyä kaksiosainen ruumis ja kahdeksan jalkaa. Työssä harjoittelimme myös vesivärien käyttöä ja välivärien valmistamista, sillä seitin jokainen lokero piti maalata vihreän eri sävyllä.